Pravila

Kruno
CroatiaPosts: 4Administrator edited December 2016 in Pravila i informacije

PRAVILA

Prije svega, pravila su tu da se postivaju i time se olaksa rad foruma, snalazenje po forumu te komunikacija medu clanovima

1.0 ZABRANE

1.1 Na forumu je strogo zabranjeno medusobno vrijedanje clanova na osnovu boje koze, religijskih uvjerenja, inteligencije, izgleda, itd.
1.2 Zabranjeno je postanje ukradenih CC-eva, paypala i slicnih servisa te bilo kakav tip frauda (objavljivanje, prodaja, dijeljenje), dijeljenje bilo kakvih informacija u vezi frauda ili postavljanja pitanja u vezi frauda. - Kaznjava se BANom bez prethodnog upozorenja
1.3 Zabranjena je upotreba velikih slova [CAPS LOCK] jer ce se takvo smatrati vikanjem i agresivnoscu, osim ako se naglasava vaznost necega.
1.4 Zabranjeno je davati osobne podatke na forumu, npr. podatke za autentikaciju na forumu (login podatke).
1.5 Zabranjeno je lazno predstavljanje, koristenje tudeg naloga i quotanje cijelog posta iznad vaseg.
1.6 Zabranjeno je registriranje vise od jednog naloga, u protivnom ce svi pronadeni nalozi biti uklonjeni s foruma.
1.7 Zabranjeno je koristenje Ljuska logotipa ili samog imena ljuska.org/net u bilo koju svrhu, bez prethodne suglasnoti administratora!
1.8 U sekcijama vezanih za programiranje, zabranjeno je postavljanje EXE fajlova.
1.9 Pisanje besmislenih recenica i gluposti da bi nabili postcount je naravno zabranjeno.

2.0 PRAVILA

2.1 Svaki topic/post mora sadrzavati minimalno 3 rijeci te u sto manjem broju smajlije kako bi bilo preglednije i razumljivije.
2.2 Zabranjeno je pravljenje duplih posteva, koristite edit opciju!
2.3 Postanje nove teme mora biti obavezno na prikladan, kratak i razumljiv nacin napisan naziv topica kako bi bio razumljiviji ostalima.
2.4 Na forumu je dozvoljeno pisati samo LATINICOM, Bosanskim, Hrvatskim i Srpskim jezikom te u odredjenim situacijama Engleskim.
2.5 Ne koristite nedolicna imena za nick (nadimak) na forumu kao i nepristojne ili nedolične avatare (slicice). Korisnicima s nepristojnim nickovima ili avatarima biti će uskraceno sudjelovanje u radu foruma.
2.6 Zabranjeno je nepotrebno dizanje starih tema (aka bumpanje tema).

3.0 OSTALO

3.1 Administratori i moderatori foruma zadrzavaju pravo na izmjenu postova ukoliko nisu prikladni, a svi postovi besmislenog sadrzaja idu u Trash sekciju (nalazi se na dnu foruma).
3.2 Ukoliko ste se nasli uvrijedeni, nepravedno upozoreni ili udaljeni s foruma obratite se moderatoru/adminu koji vas je upozorio/udaljio.

Opcija EDIT je limitirana na 4 sata

Ugodan boravak na Ljuska zajednici :)

This discussion has been closed.

Welcome

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Discussions